utflykt

Fritidshem

I skolans lokaler ryms också fritidshemmet. Även där tillämpas Maria Montessoris pedagogik. På så sätt skapas kontinuitet mellan arbetet i skolan och fritids.

Under eftermiddagarna på fritids uppmuntras främst utomhusaktiviteter där vi går på spännande skogsutflykter, bygger kojor i vår skog, spelar fotboll, bandy och pingis, klättrar i klätterställningen och mycket mer.

I vårt skaparrum är det barnens fantasi och kreativitet som är utgångspunkten. Där finns tillgång till mängder olika material såsom lera, pärlor, målarfärg, pyssel m.m. Vi har även ett stort utbud av spel, pussel, lego, K´nex mm.

I vår terminsplanering kan även bakning (som även dyker upp spontant i vår verksamhet), matteklubb, filmklubb, spöktimme och spa eller andra pedagogstyrda aktiviteter finnas med. Varje termin görs planeringen om utifrån barnens och personalens idéer, önskemål och förslag

Mellanmålet äts i mindre grupper beroende på klass eller aktivitetsgrupp. Det är självservering och mellanmålet består av mjölk, fil/yoghurt, flingor, knäckebröd och mjukt bröd och olika sorters pålägg. Vi bjuder alltid på grönsak eller frukt.

Ibland bakar vi vårt eget matbröd som vi sedan äter till mellanmålet. En gång per termin bjuds föräldrar och syskon in till fritidsfika.

Vi har regelbundna fritidssamlingar där vi pratar med barnen om hur vi har det på fritids. Barnens funderingar är utgångspunkten i samlingen. Barnen ges möjlighet att lägga önskemål för aktiviteter och material.

Varje år arrangerar fritids Lilla Vasaloppet.

Rydbo Friskola 10 juni 2015 010